Innovatív új technológia bevezetése a Yeloprint Nyomdában

A kedvezményezett neve: YELOPRINT Nyomdaipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Innovatív új technológia bevezetése a Yeloprint Nyomdában

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02085

A szerződött támogatás összege: 20 409 463 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt befejezési dátuma: 2019.11.25.

A projekt tartalmának bemutatása:

 

 

A Yeloprint Kft.-t 2000-ben alapították az – elsősorban nyomdai előkészítéssel foglalkozó – tulajdonosok. A vállalkozás a kezdeti időkben hagyományos ofszet nyomdaként működött a szokásos akcidens kiadványok nyomtatására szakosodva. Az alapítók által tervezett kiadványok nyomtatása volt a fő bevételi forrás.

 

Az internet térnyerésével ez a hagyományos piac beszűkült, a 2000-es évek végén tudatosan mozdultunk el a csomagoláshoz szükséges termékek irányába.

 

Először az íves nyomtatási technológiában találtunk egy réspiacot. Mi gyártjuk az összes magyarországi tejipari cégnek az un. kockasajtokra a kis háromszög alakú papírcímkét, évi kb 500 millió darabot.

 

Két évvel ezelőtt további lépéseket tettünk a csomagolási piac meghódítására. Beruháztunk egy tekercses nyomtatásra alkalmas gépsorra, amivel kis és közepes példányszámú, de csúcsminőségű cimkenyomtatásra lettünk képesek. Ezzel elsősorban a magyar boroknak, húskészítményeknek tudunk világszínvonalú minőségben címkét gyártani svájci és olasz gépeinkkel, elősegítve ezzel is a magyar termékek sikerét a piacon.

 

A projektben beszérzere került gépek üzembe helyezése megtörtént. A berendezések a tervezett munkafolyamatokban üzemszerűen termelnek.

 

Polar vágógép:

A korábbinál a nyomdai méretek szerint eggyel nagyobb méretű vágógépet helyeztünk üzembe. A papírbeszerzésünket ezzel egy másik szintre tudtuk helyezni, a nagyobb ívméret miatt kedvezőbb árakat tudtunk elérni.

Több megrendelésre tettünk szert, ezáltal a beszállítóknál is jobb pozíciót értünk el.

 

Multigraf bígelő gép

Versenyképes minőség és a kézi munka gépesítését oldotta meg a gép üzembehelyezése. Versenyképesen tudtuka kispéldányszámú nyomatokat feldolgozni. A géppel végzett műveleteket eddig csak tipikusan lélekőrlő kézi munkával lehetett elvégezni. Munkatársaink azóta a betanítás után sokkal változatosabb és értékesebb munkát tudnak végezni.

 

Smooth ívrevágó

Az eddig meglévő kiváló minőségű tekercses kiszerelésű termékeinket már tudtuk ívre vágva is szállítani megrendelőinknek

Még kiterjedtem ügyfélkapcsolatokra tudtunk szert tenni. Ügyfeleinknek már íves kiszerelést is tudtunk ajánlani.

 

Összességében a beruházás eredményeképpen folyamatosan éves bázison 10-15%-kal tudtuk növelni árbevételünket.